Artiklar om fastighetsskatten

Här har vi samlat sidor, artiklar och annat matrial som vi hittat online som handlar om fastighetsskatt.

 • Fastighetsskatt och fastighetsavgift

  av Björn Lundén

  För bostäder gäller regler om fastighetsavgift medan regler om fastighetsskatt gäller för övriga fastigheter. Här går vi igenom allt du behöver veta om skatte- och avgiftersnivåer, maxbelopp, undantag, mm.

  Läs artikeln
 • Fastighetsskatt och fastighetsavgift

  av Ekonomifakta

  Fastighetsskatten på bostäder avskaffades den 1 januari 2008 och ersattes då av en kommunal fastighetsavgift. Vid deklarationen 2022 är avgiften för småhus maximalt 8 524 kronor.

  Läs artikeln
 • Fastighetsskatt & fastighetsavgift – När betala och hur mycket?

  av Mäklarofferter

  Alla som äger ett bostadshus betalar en kommunal fastighetsavgift. Statlig fastighetsskatt betalas för skattepliktiga fastigheter som inte är bostäder.

  Läs artikeln
 • Boendekostnader om fastighetsskatten återinförs

  av Mäklarringen

  Det pågår diskussioner bland politiker och ekonomer om att återinföra fastighetsskatten. En återinföring skulle ge höjda boendekostnader för många hushåll.

  Läs artikeln
 • Fastighetsskatten kan återinföras

  av Skattebetalarna

  Den statliga fastighetsskatten kan vara på väg tillbaka. Om den återinförs kommer den av allt att döma även inkludera bostadsrätter.

  Läs artikeln
 • Fastighetsavgift och fastighetsskatt

  av Skatteverket

  Du som äger en fastighet ska betala fastighetsavgift eller fastighetsskatt. Avgiften eller skatten finns förifylld i din inkomstdeklaration. På den här sidan hittar du vilken fastighetsavgift eller fastighetsskatt som du ska betala för din fastighet.

  Läs artikeln
 • Fastighetsskatt & Fastighetsavgift

  av Svensk Fastighetsförmedling

  Vad är skillnaden mellan fastighetsskatt och fastighetsavgift? I vår guide kan du läsa mer om hur och när de ska betalas och vem som betalar vid försäljning.

  Läs artikeln
 • När betalar man fastighetsskatt?

  av Villaägarna

  Småhusägare betalar kommunal fastighetsavgift som uppgår till 0,75 procent av taxeringsvärdet, men begränsas av ett tak.

  Läs artikeln
 • Fastighetsskatt

  av Wikipedia

  Fastighetsskatt var i Sverige en skatt som utgick på innehavet av en fastighet. Skatten utgick baserat på fastighetens taxeringsvärde och är därmed en objektskatt. För fastigheter och småhusenheter ersattes fastighetsskatten år 2008 med kommunal fastighetsavgift.

  Läs artikeln